Welkom op de nieuwe EE-m@gazine website!

Sinds januari 2016 kan je terecht op onze volledig nieuwe website. Voorlopig kan je nog even grasduinen op de oude website.

Van leerkracht naar tweekracht

Kinderen prikkelen om hun grenzen op te zoeken, kinderen prikkelen tot zelfsturing, kinderen prikkelen om hun eigen talenten te verkennen vraagt heel wat. Steeds meer leerkrachten willen dit boeiende proces samen met een collega aanpakken. Ze kiezen ervoor om samen op stap te gaan omdat ze dan meer ogen hebben, meer handen maar vooral een bredere kijk op wat er allemaal gebeurt bij de kinderen. Met co-teaching zien we dan ook dat leerkrachten meer gaan inzetten op coöperatieve werkvormen en heterogene groepen, op varianten in instructie en aanpak, op een gerichte feedback en prikkelende interventies. Leerkrachten ervaren co-teaching meestal als erg prettig. In deze practicum belichten we verschillende vormen en beschrijven we het proces van co-teaching, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

verkrijgbaar via www.cegopublishers.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CEGO organiseert rond dit thema een D-day op 19 mei 2017

voor meer info: www.cego.be