Welkom op de nieuwe EE-m@gazine website!

Sinds januari 2016 kan je terecht op onze volledig nieuwe website. Voorlopig kan je nog even grasduinen op de oude website.

5 apps voor ... iedereen!

Op de website http://www.apps-autisme.be/ brengt de auteur verschillende handige tips samen. Hij gaat ervan uit dat de apps een duidelijke meerwaarde kunnen betekenen voor mensen met allerhande beperkingen. Maar na het verkennen van de apps blijken ze voor iedereen bruikbaar.

De apps zijnonderverdeeld in verschillende categorieën zoals leren en studeren, communicatie, ... De besproken apps zijn slechts een greep uit het enorme aanbod dat terug te vinden is in de desbetreffende 'stores', afhankelijk van het type tablet of smartphone.

Op de site lezen we ook nog volgende tip: “Alvorens aan de slag te gaan met het gebruik van apps is het echter wel handig om jezelf enkele vragen te stellen zoals : is de tablet persoonlijk of zal hij ook gebruikt worden door andere personen, wat met geluiden en pushnotifications (stel deze in zodanig ze niet storend worden voor de gebruiker), opletten met wachtwoorden voor aankopen van apps (zeker bij kinderen), ... Een bijkomende maar toch belangrijke vraag is of de app eveneens werkt zonder internetverbinding en of er mogelijkheid is tot het aanmaken van meerdere profielen.”

Wij probeerden een aantal apps uit en geven graag 5 handige mee:

1) Dragon Dictation is een stemherkenningsapplicatie die spraak onmiddellijk omzet in getypte tekst.

2) Standby helpt bij keuzestress door je dilemma te delen met anderen.

3) MyBee is een programma waarmee kinderen veilig en zorgeloos kunnen surfen. MyBee zorgt ervoor dat ze niet verdwalen en op verkeerde plekken komen.

4) Met Stamboom leg je je stamboom vast en kan je die met je familie delen.

5) Week Planner for Kids helpt kinderen vanaf 3 jaar met de structuur van de dag en de week. Aan de hand van duidelijke iconen wordt deze structuur zichtbaar gemaakt.