Welkom op de nieuwe EE-m@gazine website!

Sinds januari 2016 kan je terecht op onze volledig nieuwe website. Voorlopig kan je nog even grasduinen op de oude website.

Leesplezier op school? Een koud kunstje met deze tips! – DEEL 2

Vorige week brachten we in deel 1 al een heleboel leestips om je te inspireren. Vandaag deel 2 (van deel 6).

Kamishibai:

Kamishibai is een traditionele Japanse vertelvorm. Je vertelt een verhaal aan de hand van een prentenboek met verwisselbare vertelplaten en een klein theater- of vertelkastje Concentratie verhogen (theateropstelling zitten)Op deze wijze leren de kinderen een luisterhouding aannemen in een theatercontext. Woord en beeld worden samengebracht. Door interactief te vertellen wordt de taal gestimuleerd.

Verteltassen:

Het concept is eenvoudig: Je neemt een prentenboek en stopt het in een mooie tas of doos. Daarna voeg je ondersteunend materiaal toe om het verhaal tot leven te brengen. De tas wordt meegegeven naar huis. Daar kunnen ouders en kinderen samen lezen/luisteren/spelen.

Verteltafel:

Een verteltafel is een ingerichte tafel, hoek, plaats in de klas waarop de leerkracht en de kinderen met figuren spelen en zo een verhaal tot leven brengen of uitbeelden. Dit kan je verder uitbreiden met verschillende doe-opdrachten.

volgende week deel 3 (van 6).

Erik Bakkers - EE-redacteur en CEGO-medewerker